זוגיות היא מסע מופלא, מלא באהבה, צחוק ושיתוף פעולה. אבל בואו נהיה כנים, זה לא תמיד קל. אתגרים כמו קשיי תקשורת, אי הבנות וחיכוכים הם חלק בלתי נפרד מכל מערכת יחסים. עכשיו, דמיינו איך כל זה מתעצם כשאחד מבני הזוג, או אפילו שניהם, מתמודדים עם הפרעת קשב וריכוז (ADHD). פתאום, האתגרים הרגילים של הזוגיות הופכים למורכבים וקשים עוד יותר.
מחקרים מראים שזוגות שבהם אחד מבני הזוג (או שניהם) מתמודד עם ADHD חווים יותר קונפליקטים, פחות שביעות רצון מהזוגיות והסיכון לגירושין גבוה יותר. נשמע מוכר?
אז מהם האתגרים העיקריים שהפרעת קשב וריכוז מציבה בפני זוגיות?
אהבה בהפרעה- כששני העולמות נפגשים
אבל רגע לפני שאתם מרימים ידיים, חשוב לזכור שהפרעת קשב וריכוז לא מורכבת רק מאתגרים. ישנם גם צדדים חיוביים בהפרעה שיכולים דווקא לחזק את הזוגיות שלכם:
שומרים על הזוגיות
אז איך אפשר לשמור על זוגיות בריאה ומאושרת גם שיש הפרעת קשב וריכוז בתמונה? הנה כמה טיפים:
ויש גם את SPARKLES
SPARKLES הינם משקפיים לשיפור הקשב והריכוז.
הייחודיות שלהם היא בגירויים קטנטנים המוטמעים על גבי עדשות המשקפיים, באיזור הראיה ההיקפית. מיקומם של גירויים אלו מותאם אישית על בסיס תוצאות של סדרת מבדקי קשב שעובר המטופל. נוכחותם של גירויים אלו בשדה הראייה ההיקפי מעלה את רמת העוררות הנמוכה המקושרת עם הפרעות קשבו ריכוז. העלייה ברמות העוררות תוביל לקשב מוגבר ולשיפור בביצוע מטלות קוגנטיביות. כלומר, פחות הסחות דעת ופחות ריבים, יותר הקשבה, שיתוף פעולה וקרבה.
סיפור קצר לסיום- זוג לקוחות שלנו, המתמודד עם הפרעות קשב וריכוז, רכש אצלנו 2 זוגות של .SPARKELS ערב אחד, במהלך ויכוח סוער, הם מצאו את עצמם מתקשים להקשיב זה לזו באמת. בת הזוג, בהברקה של רגע הציעה: "רגע, בוא נשים את המשקפיים ".
הם הרכיבו את ה SPARKELS שלהם, ולתדהמתם, השיחה קיבלה תפנית.. "זה היה הריב הכי אפקטיבי שהיה לנו אי פעם" סיפרו לנו בהתרגשות.
אל תוותרו על האהבה
הפרעת קשב וריכוז יכולה לאתגר את הזוגיות, אבל היא מביאה איתה גם היבטים חיובים שיכולים להוות את הבסיס לזוגיות חזקה. עם הכלים והתמיכה הנכונים, תוכלו לבנות זוגיות חזקהו מאושרת, גם עם ADHD.
Knies, K. M., Bodalski, E. A.,& Flory, K. (2020). Romanticrelationships in adults with ADHD: The effect of partner attachment style onrelationship quality. Journal of Socialand Personal Relationships, 38, 42-64.
Kilcarr, P. J. (2002). Making marriageswork for individuals with ADHD. In Makingmarriages work (pp. 219-240.
Ben-Naim, S., Marom, I., Krashin, M.,Gifter, B., & Arad, K. (2017). Life witha partner with ADHD: The moderating role of intimacy.Journal of Child and Family Studies, 26, 1365-1373.
Sedgwick, J.,Merwood, A., & Asherson, P.(2018). The positive aspects of attention deficithyperactivity disorder: a qualitative investigation of successful adults with ADHD.ADHD Attention Deficit and Hyperactivity Disorders, 1-13.
Robbins, C.(2005). ADHD couple and family relationships: Enhancing communicationand understanding through Imago Relationship Therapy.Journal of Clinical Psychology, 61(5), 565-577.